2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


Saber seduir al llarg de la vida



Quin és el principal motiu pel qual no ha tingut relacions sexuals els últims mesos? Per la meitat de les dones de més de 65 anys (un 50,3%) és la viudetat i només un 9% per manca de desig. Dels homes de més de 65 anys que no havien tinguin relacions només un 21,8% va ser per manca de desig. Aquests resultats són els que es van publicar fa sis anys a l’enquesta Nacional de Salut Sexual.
Poca cosa se sap del desig sexual en persones de més de 65 anys, de fet, tampoc no és que se sàpiga gaire del desig, l’espai de temps en què les persones senten ganes o interès per tenir activitat sexual, independentment que aquesta es dugui a terme. Els pioners Masters y Johnson ni tan sols van tenir-lo en compte, per ells el cicle de resposta sexual començava amb l’excitació. Va ser la sexòloga Helen Kaplan qui va adonar-se que la sexualitat de les persones sovint anava precedida d’un desig o motivació previs.
De fet, excepte en els primers temps d’una relació o en els contactes sexuals esporàdics, on la biologia té un paper molt important, majoritàriament la sexualitat humana està molt més determinada per com se sent la persona, i sobretot, per com fa sentir la persona que té al costat i és que el sexe és purament biologia, però la sexualitat és emoció, i d’emocions se'n tenen durant tota la vida. Per tant, l’edat no és un motiu per tenir més o menys desig sexual. El que passa és que amb els anys hi ha més probabilitats d’acumular “punts negatius” com problemes de salut, esdeveniments de vida desagradables o rancúnies acumulades envers la nostra parella. Aquests són els motius pels quals hi ha menys desig.
Altres factors a tenir en compte són la manera com la persona havia viscut la sexualitat anteriorment, si no havia estat gaire satisfactòria  no és d’estranyar que no en tingui gaires ganes. També pot afectar tenir una estructura mental de sexualitat massa “coitocentrista”. Un model que encara avui en dia tenen moltes persones, i que es veu la sexualitat com una penetració coital que dura un determinat temps, i tota resta compta poc.
Tot i que no hi ha gaire estudis fiables (sempre difícils en aquest camp), experts de la Universitat de Chicago l’any 2007 després d’estudiar els hàbits sexuals de 1550 dones i 1455 homes d’entre 57 i 85 anys van concloure que, tot i que amb l’edat hi havia més problemes físics (alguns dels quals, com per exemple algunes disfuncions erèctils, tenen solució)  la majoria de les persones grans opten per seguir tenint relacions passats els 70.
Així, doncs, tal i com diu l'OMS, els drets sexuals es fonamenten amb els drets humans i reconeix que la salut sexual és una font de plaer i benestar per a totes les persones. Potser els professionals de la salut s’interessen poc per la sexualitat de les persones (en especial de les persones grans), potser molts usuaris preguntarien però no s’hi atreveixen. Però, la sexualitat és una part important en la vida i no ha de deixar de ser-ho en cap moment.
Una característica important de les persones que gaudeixen de la sexualitat és que se senten capaces de seduir. Si per casualitat estàs llegint això i gaudeixes de la sexualitat, sabràs del que estic parlant, i si no és així: “creu-t’ho. Tu pots seduir”.

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta