2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


Sentir-se sol, “manca de models de soledat positiva”




Segons el recent estudi del sociòleg Nord-americà Eric Klinenberg cada vegada hi ha més persones soles per elecció. Klinenberg autor del llibre Going Solo, opina que  les persones soles exerceixen el paper de “dinamitzador social” Revitalitzen les ciutats i animen els espais públics. Tendeixen més que la gent que viu en parella a sortir a prendre alguna cosa, al gimnàs, a assistir a concerts o al teatre, a assumir tasques de voluntariat.


Que cada dia hi ha més persones que viuen soles, són dades objectives. Què moltes ho fan per elecció també és veritat. Però, com és que hi ha persones que després d’una separació ja superada, tenen la sensació de que els manca alguna cosa? 

Em refereixo a persones separades o que no han tingut parella. Persones competents, amb projectes i amics. Què si bé en algun moment van patir per la separació, l’han superada perfectament. Però diuen: “si estic bé però...”  A què es degut?   

Unes de les causes és els models de soledat que rebem. Molts missatges fan referència a estar sol com alguna cosa negativa. “m’han deixat sola!” “si no canvies et quedaràs sol! ” “Mira que m’ha fet m’ha deixat sol!” “com ho faré ara jo tota sola!” 

La Metgessa i benedictina Teresa Forcades diu que tenim por de la separació, i apel.la als models de socialització. Models apresos que associen la separació amb la solitud i aquesta amb l’angoixa.

Les persones que no han rebut missatges de solitud com una cosa negativa sinó com un fet circumstancial, tot i que poden passar-ho malament per diverses raons, no experimenten tants sentiments d’ansietat i desesperació després d’una separació. I el més important, no veuen la necessitat de “tenir parella” com un objectiu imminent.

El sociòleg Klinenberg diu que les xarxes socials afavoreixen que viure sol no vulgui dir estar sol. Qui més qui menys, gairebé tots estem “enganxats” a alguna de les xarxes socials, ens agrada poder contactar amb molta gen. Però són les persones que es senten soles les que acaben sen addictes.

Alguns (no tots) dels usuaris més actius de Meetic.es mach.com o badoo.com són persones que erròniament, les utilitzen com una manera de sortir de l’angoixa que els provoca estar sols. Quan s’associa estar sol amb no estar bé, no es pensa en com estar bé, es pensa com trobar parella. 

Així tenim un gran nombre de persones que sistemàticament coneixen a una persona, una altra i una altra. Sense parar-se a pensar que és el que realment volen. 

I és que com diu el psicòleg Antoni Bolinches: Quan aprenem a viure sols, apareix la parella adequada. 

Matilde Segura.

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta