2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


“Em quedo bloquejat".




Sentir que no som capaços de fer ni les coses més simples, no poder prendre decisions, por excessiva a quedar malament, no participar de les festes, por a ser rebutjats i, sobretot, un sentiment d'inferioritat, són símptomes de bloqueig emocional.

El bloqueig emocional és un mecanisme de defensa que té el nostre cervell quan hi ha una por excessiva, no és dolent, l'objectiu és protegir-nos dels perills, impedir-nos actuar en una situació amenaçant, en la qual, el cervell considera que és millor no fer res que atacar, però els essers humans som els únics animals que ens estressem amb el pensament, el bloqueig surt quan no és necessari i es torna perjudicial.

Els petits bloquejos momentanis són normals, tothom n'ha patit en algun moment i desapareixen automàticament quan la ment revisa la situació, però si el bloqueig és excessiu, no és tant el que està passant, sinó la interpretació que se li dóna al que està passant. La por a no saber com sortirem d'una situació fa que el nostre cervell la visualitzi com horrorosa i terrible quan, potser, només és una situació dolenta.

Quan una persona es bloqueja, és conscient del que li passa i no li agrada, sent que hauria de reaccionar d'una altra manera davant dels problemes, però no és sent capaç de fer-ho i és el peix que es mossega la cua, perquè augmenta la seva sensació d'inferioritat. Els que estan al costat seu l'animen a sortir, a fer coses, li diuen que s'ha d'agafar la vida d'una altra manera i que hi ha de posar de la seva part; però no pot.

Per ajudar a una persona que es bloqueja és imprescindible trobar el punt d'equilibri entre entendre el que li passa, ajudar-la en el que calgui sense fer-la sentir culpable i motivar-la que, de mica en mica, vagi sortint d'aquest estat. És veritat que qui està en aquesta paràlisi mental ho passa molt malament i el que voldria és sortir-ne, però també és veritat que si es queden en el bloqueig, tot i que no estan bé, no s'han d'enfrontar als hipotètics perills que perceben.

És important que les persones que en situacions estressants es bloquegen revisin les creences negatives que tenen sobre si mateixes i sobre els altres perquè, la prioritat del cervell no és ser feliç, és sobreviure i si senten que totes les situacions difícils són perilloses, la ment pot reaccionar paralitzant-la.










Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta