2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


RESISTIREM!


La va cantar Estela Raval, veu femenina de Los 5 Latinos, després de ser operada d’un càncer. Un ex entrenador del Betis la feia escoltar als seus jugadors per motivar-los. Resistiré! Cantada pel Duo Dinámico als anys 60, icona de queixa col·lectiva del moviment del 15-M i del col·lectiu gai, ha estat interpretada, també, per Dani Rovira, protagonista de 8 Apellidos vascos, a la Gala dels Goya del mes de febrer d’aquest any, per expressar que, malgrat tots els pals que està rebent, la cultura tirarà endavant.

La lletra d’aquesta cançó és un dels millors textos que se m'ocorren per explicar què és la resiliència, una capacitat dels éssers humans que ens permet afrontar les adversitats. Com un jonc que es doblega però segueix dret.

Resistiré no parla de lluita. Perquè la vida no és lluita. No sobreviu qui s’enfronta a l'huracà, no sobreviu tampoc qui es queda passiu esperant que el vent se l'emporti. Sobreviu aquell qui és capaç de protegir la casa.

El psiquiatre Rojas Marcos diu: que per ser feliç s’ha de tenir bona salut i mala memòria, perquè amb el pas dels anys acumulem injustícies de tot tipus, injustícies que, malauradament, per més temps que passi, és del tot impossible que ens siguin compensades. La resiliència implica deixar el ressentiment, perquè l’estancament és un dels problemes més grans que patim les persones quan ens han fet mal, inhabilita la nostra capacitat per recuperar una vida raonablement satisfactòria quan la desgràcia ja ha passat. Tot i que és imprescindible desfer-nos del ressentiment no sempre és fàcil, sobretot quan els records se’ns revelen i ens posen contra la paret. Oblidar no és mai  possible, però cal voler-ho, i aconseguir que el record sigui, només això, un record, que no faci mal.

Si alguna vegada em faltes tu, resistiré. Quan no va bé la feina, quan no ens surt bé un projecte, quan no ens trobem bé, quan necessitem ser escoltats o quan volem un consell; tenir algú al nostre costat és, probablement, un dels millors regals de la vida. Però qui ens dóna suport si perdem la persona que ens donava suport i haguem de dormir en solitud? Caldrà plorar la pèrdua, però ha de ser un plor que ens doni forces per poder assumir l’aprenentatge de la nova situació i no quedar-nos estancats en aquest plor.

Per resistir hem d’aprendre a ser capaços de veure els infortunis d’ahir com a  desafiaments que hem vençut. Tal i com explica Rojas Marcos en el llibre Superar la adversidad. Quan aconseguim passar de víctima a supervivent i percebem els infortunis d’ahir com a desafiaments que hem vençut, recuperem abans el timó del vaixell de la vida i som capaços de plantejar-nos noves fites. El filòsof Antonio Marinas diu: “Fer del nàufrag un navegant”

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta