2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


Junts? doncs sí


“Quan s’acosten eleccions ja tremolo” em deia una persona no fa gaires dies. M’explicava que la seva manera de pensar no era la mateixa que la de la seva parella i això ocasionava molts conflictes.

Pot tirar endavant una parella quan els seus membres no pensen de la mateixa manera? Quan entre dues persones hi ha ideologies polítiques diferents és inevitable que hi hagi, de tant en tant, alguna discussió. Però, això passa pràcticament en totes les parelles hi hagi ideologies diferents o no.

Entre els molts estudis de dubtosa utilitat que es fan, normalment als EEUU, sobre els motius per als quals dues persones s’enamoren no se n'ha fet cap sobre la intensió de vot en les eleccions. Però el que és lògic és que quantes més coses compartim millor. Probablement preferiríem que la nostra parella fos simpatitzant del mateix partit que jo. Però, què passa quan m’enamoro d’algú que no ho és?

Deixant de banda les persones amb radicalismes que van contra els valors personals i morals de la societat, les anomenades persones normals tenim amics que pensen de manera diferent a la nostra sense que això suposi necessàriament cap conflicte. En moltes famílies hi ha gent de tots cantons i no hi ha gaire problema. És freqüent que pares i fills no votin el mateix i segueixen estimant-se molt. Si aquestes situacions no provoquen més que de tant en tant, alguna conversa més pujada de to, però no espatlla la relació, tampoc no hauria d’espatllar la relació d’una parella.

Recordo, no fa gaire, un polític que deia que per Nadal hi havia famílies que no podien seure a la mateixa taula per culpa de la política. No ens enganyem, el problema no és que pensin diferent, el problema és que no saben conviure i avui s’enfaden per política i demà per qualsevol altra cosa.

En la parella passa el mateix, si la teva parella et toca massa els nassos amb la política, és que és un torracollons. Si no respecta la teva manera de pensar, no és per culpa de la política, és que estàs amb una persona que creu que només hi ha una manera correcta de pensar.

Em vénen al cap unes paraules del cantautor valencià Raimon, “Hi ha gent a qui no agrada que es parle, s’escriga o es pense en català. És la mateixa gent a qui no els agrada que es parle, s’escriga o es pense” perquè el problema és que d’aquesta gent n’hi ha per tot arreu i no només dins dels partits polítics.

De fet, això és el que li passava a la persona de la qual us parlava en començar. No tremolava només quan venien eleccions, tremolava sempre quan la seva manera de parlar, d’escriure o pensar no era la mateixa que la de la seva parella.

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta