2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


Infidelitat o fantasia?

Diari del Vallés, 11 de setembre de 2015 (@GrupNEWT)

“Tenir relacions sexuals sense que hi hagi sentiments no és infidelitat, és una necessitat” afirma la carismàtica madame de Barcelona senyora Rius.  Segurament, això pensen també els 39 milions de persones que es van apuntar a la piratejada web d’Ashley Madison i que ara pateixen per la possibilitat de ser descobertes.

Tenir aventures esporàdiques ha existit des de sempre i els d’Ashley Madison no han fet res més que aprofitar les possibilitats que donen les noves tecnologies per muntar el seu negoci fent creure que les possibilitats de “lligar” augmenten. No sabem (ni sabrem) quantes de les persones inscrites van aconseguir tenir la seva aventura, perquè tot i que les possibilitats teòriques eren moltes, en més d’un 90% d’usuaris masculins que volien contactar amb femenins les probabilitats reals són molt poques (a més, ara els hackers han revelat que del 10% dels perfils de dones molts eren falsos). Malgrat no tenir mai cap trobada real la majoria dels usuaris segueixen inscrits a la web alimentant una fantasia de “potser algun dia”. De fet, aquest ha estat l’èxit d’Ashley Madison, la imaginació, aquesta qualitat tan característica de l’ésser humà que, en aquest cas, ha fet possible que moltes persones se sentin felices imaginant-se tot el que podria passar després d’enviar un missatge a un perfil anònim.

Quan es pregunta pels motius per als quals s’hi van apuntar, molts expliquen que, en un primer moment, va ser la curiositat de veure què hi havia. Segurament, en molts dels casos, va ser així. Aquelles coses que comencen des de la curiositat i després agraden, finalment enganxen.

De manera similar que aquell que està avorrit i tira una moneda a la màquina escurabutxaques, els usuaris d’Ashley Madison paguen per enviar un missatge a algú amb qui s’imaginen compartir gustos sexuals. De tant en tant, el joc d’atzar dóna petites recompenses que no només disfressen momentàniament l'avorriment, sinó que, a més, ajuden a somiar en la remota, però real, possibilitat d’obtenir un premi més gran. Si el missatge enviat obté resposta, actua com les recompenses de l’escurabutxaques, fa que els usuaris s’ho passin bé mentre s’estan imaginant l’aventura, però en realitat, vivint el plaer en solitari i a sobre, pagant per fer-ho.



Mati Segura.

Psicòloga Clínica, Terapeuta sexual i de parella
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 

 

 

 



Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Carla Domingo


Psicologia clínica:

Alicia Cabanas

Josep Borras


Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta