2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


Seguirem Vivint


La vida és una constant de canvis. Des de petits, de manera més o menys conscient ens marquem, o ens marquen, el recorregut de la nostra vida. Ens imaginem el que estudiarem, en que treballarem, com i en qui ens agradaria viure, si tindrem fills i, fins i tot, imaginem la vida dels nostres fills ja grans. És un camí ple d’entrebancs que superem. Potser la ruta no va per on volem i s’obren camins diferents per els quals, malgrat les dificultats, aprendrem a caminar-hi.

Però a vegades no són ni entrebancs, ni canvis de ruta,  com si pel darrera ens donessin un cop tant fort que ens apartes del nostre recorregut i en mirar endavant no veiéssim ni el nostre camí ni cap altre, perquè ningú imagina la mort d’un nen, d’un fill.

Diu Elisabet Pedrosa en el llibre Seguirem Vivint que a Catalunya cada any moren entre 450 i 500 criatures, 2.500 en tot l’estat espanyol. No és el més normal, que mori un nen, però inevitablement passa. No és un fracàs, és una possibilitat.

Seguirem Vivint no és, tal i com diu l’Elisabet, una apologia de la mort. És la vivència d’un procés d’assimilació, d’adaptació i de creixement.

És tristesa, no només per la pèrdua de la persona, sinó de tot el que no es podrà viure amb la persona. És injustícia, perquè, quan hi ha problemes es busquen solucions i si el problema és la malaltia la solució és la curació. És el trencament d’un esquema mental, que ja no és útil. És poder construir-ne un altre on ja no fa falta lluitar contra la malaltia com un enemic i que ens permet sentir tot el que ens va donar, i ens dóna, una persona quan el seu cos ja no és amb nosaltres.

El camí no és fàcil i es necessari que algú ens acompanyi. Tal i com s’explica a Seguirem Vivint referint-se a l’equip de pal·liatius pediàtrics de Sant Joan de Déu:  Quan està morint algú molt estimat, o bé tens una fortalesa i una saviesa extraordinàries - no gaire habitual - o bé tens un equip de pal·liatius al darrere que et permet llançar-te al buit de la mort amb una xarxa d’acolliment.

Sens dubte que, tal i com va dir el  Psiquiatre Austríac Víctor Frankl, la manera en la què les persones accepten el seu destí, i tot el sofriment que comporta, afegeix a la seva vida un sentit més profund. Però, de vegades, penso que és una mica injust que la manera de trobar-li sentit a la vida sigui a través del sofriment.

Mati Segura

Psicòloga clínica.

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta