2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


La cosa de trempar no es pot controlar


"Crec que és quelcom propi de la sexualitat humana i per tant ens haurien d'ensenyar a fer-ho" Va ser la resposta que la Dra.Joycelyn Elders va donar l’any 1994 quan li van preguntar què en pensava de la masturbació. Tot i que era la primera persona d’origen afroamericà escollida com a Cirurgiana General dels EUA la resposta no va agradar i les autoritats li van fer deixar el càrrec.

Malgrat saber que molts la practiquen pocs aspectes han estat tan poc estudiats dintre de la sexualitat humana com la masturbació i és que si la sexualitat és un aspecte íntim que la persona comparteix amb qui vol la masturbació és un tema privat que, habitualment, no es comparteix amb ningú.

Des del punt de vista fisiològic la masturbació no és altra cosa que l’estimulació dels òrgans sexuals per obtenir plaer, si no es converteix en obsessiva no té res de perillós, és més, segons l’estudi de la Universitat de Sidney sembla que, a més de donar plaer, també té avantatges com reduir el risc de càncer de pròstata i de diabetis 2 i les dones pateixen menys cistitis ja que mentre es practica s’obre el coll uterí i s’alliberen els fluids cervicals que acostumen a allotjar bacteris. Un altre estudi de Medical Journal of Sleep Medicine també troba relació entre masturbació i reducció dels símptomes de la síndrome de cames inquietes, tals com sensació de formigueig, rampes, moviments involuntaris o dolor. Qui sap!

Avui en dia ja gairebé ningú no creu que si es masturba tindrà conseqüències físiques com quedar-se cec, estèril o impotent. Però les creences la situen, erròniament, en un sexe de segona o sexe de substitució que es practica quan no es tenen relacions amb una altra persona o quan, tot i tenir-ne, no són satisfactòries.

No té perquè ser en solitari però quan es parla de masturbació la primera idea que ens ve és la d’una persona amb si mateixa i, en aquest cas, hi ha dues maneres de fer-ho. La primera per alliberar tensió on es busca alguna cosa ràpida amb l’únic objectiu de relaxar-se i la segona quan les persones tenen ganes de jugar amb el seu cos.

Per acompanyar els solitaris plaers quan el que es vol és jugar amb el cos totes les persones tenen la mateixa aliada, la fantasia, aquella relació que malgrat estar només dintre de la imaginació passa exactament el que volem, com volem, quan volem i amb qui volem.

La fantasia fa que el cervell alliberi dopamina l’hormona del plaer i que desencadena la resposta sexual de l’excitació a l’orgasme en què s’alliberen endorfines que milloren l’humor i redueixen l’estrès.

Segons l’estudi dels Doctors en psicologia Rafael Ballester de la Universitat Jaume I de Castelló i M. Dolores Gil de la Universitat de València entre els 13 i 14 anys la masturbació és practicada per un 87.3% els nois i un 19.4% les noies. Però tot i que sovint es veu com una pràctica de l’adolescència ja als anys 50 i 60 els informes de Kinsey i Masters y Johnson confirmaven que no existeix límit d’edat per l’exercici de l’activitat sexual.


Hi ha poques dades fiables sobre freqüència de masturbació en persones adultes, però el que és segur és que les fantasies sexuals estan presents al llarg de tota la vida i així ho explicava el mític cantant Georges Brassens quan deia que per pal·liar la seva solitud tenia el costum de pensar amb la Fernande. Quand je pense à Fernande Je bande, je bande”. Ens diu la seva cançó Fernande i que es pot traduir com “Quan penso en Fernande jo trempo, jo trempo”.

Brassens va dedicar la cançó Fernande a tots els homes que arriben a la maduresa després d’anys d’abundància i es veuen privats d’alguns plaers sexuals. El propi Brassens s’incloïa a si mateix en aquesta categoria. La tornada de la cançó acaba dient que La bandaison, papa, Ça n'se commande pas”. És a dir que això de trempar no es pot controlar. Cap frase podria resumir-ho millor.

 
https://www.youtube.com/watch?v=C0reJVOeiMM

http://www.newt.cat/

 

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta