2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904




Publicat al NewT. 8/9 de novembre 2014

“No en tinc ganes”

Quan una persona té disminució de fantasies i desitjos d’activitat sexual de forma recurrent, que no s’explica per cap malaltia, es diagnostica trastorn per desig sexual inhibit.

El trastorn per desig sexual inhibit és considerat com un trastorn mental basant-se en un model de sexualitat lineal en el qual l’excitació ve després del desig. Aquest model és vàlid en relacions esporàdiques i en els primers temps de relació però no té gaire sentit en les relacions estables en què el desig deixa d’estar, ens agradi o no, únicament en funció de les hormones.

Tot i que la manca de desig sexual en parelles que ja fa temps que conviuen pot ser deguda a moltes causes una de les més habituals és la quantitat de vegades que la persona ha hagut que dir “deixem-ho estar”, “és igual”, “tant me fa”, etc., expressions que tots, sense excepció, hem de dir algunes vegades si vivim en parella. El problema és quan en una relació algú s’ha d’empassar massa coses que no li agraden i durant massa temps. És el que Sylvia de Bejar anomena en el seu llibre Deseo, “El Cabreo oculto, una sensació de frustració en què no es tenen ganes ni d’estimar ni de sentir-se estimat per una persona amb la qual estem enfadats, de vegades, sense ser-ne del tot conscients. Aquest “Cabreo oculto” és un dels motius perquè algunes parelles gaudeixen de la sexualitat malgrat portar molt temps junts i altres no.

Durant l’enamorament la sexualitat està en mans d’una reacció química del nostre cervell. Fet i fet, els humans portem dins dels nostres gens l’instint de la procreació, per tant, la biologia posa mecanismes per evitar que l’espècie s’extingeixi. Però al cap de dos o màxim tres anys d’una relació entre dues persones la dopamina del cervell s’estabilitza i la sexualitat deixa d’estar en funció de l’impuls i passa a estar en mans de l’emoció i dels sentiments. Per dir-ho d’una manera senzilla, si el sentiment que ens desperta la nostra parella és l’alegria tindrem ganes de compartir-la i el desig i la sensualitat es mantindrà viu, però, si el sentiment és rancúnia el desig se’n ressentirà i acabarà desapareixent. Quan això passa les relacions sexuals entre la parella o deixen d’existir o són descàrregues de tensió en què el sexe és poca cosa més que un ansiolític. No hi ha un problema sexual hi ha un problema relacional que si es vol resoldre s’haurà de resoldre la relació de parella.

 

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta