2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


Per què quan estem tristos ens agrada escoltar musica trisca?


“Després d’escoltar a Chopin em sento con si hagués estat plorant pels pecats que mai he comés”, va dir Oscar Wilde

Tots els essers humans, independentment de la nostra raça o cultura  compartim un llenguatge emocional comú en el que l’ira s’expressa cridant i la tendresa xiuxiuejant. El mateix passa amb la música, les melodies lentes i amb cadena descendent generen sensacions tristes mentre que les cadenes ascendents provoquen sensacions estimulants.

Juntament amb l’alegria, l’ira i la por; la tristesa és una de les emocions més estudiades en la investigació sobre música.

Investigadors de la Universitat d'Estocolm han desenvolupat estudis transculturals en els quals es pot constatar com camerunesos que mai han escoltat música occidental, són capaços de distingir quan es tracta d'un so trist.

Però, com és que si escoltem una cançó amb to baix, tempo lent i articulada entre dents, la majoria de persones l’identifiquem com trista i malgrat tot ens agrada?

Segons el l’investigador de la Universitat Ohio David Huron quan escoltem musica trista els nivell de prolactina augmenten.

Aquesta hormona associada bàsicament a la lactància materna i que també s’allibera després de l’orgasme, també és la responsable de protegir-nos del dolor psicològic quan la tristesa és massa forta.

Quan es viu una experiència dolorosa el cervell segrega prolactina per evitar que la tristesa se’ns vagi de les mans.

És a dir, de la mateixa manera que alliberem endorfines per pal·liar els efectes del dolor físic, alliberem prolactina per protegir-nos del dolor emocional.

Segons Huron la prolactina és con una mare abraçant-nos i consolant-nos i dient “vinga, vinga, ja està bé”

Quan sentim una melodia trista la nostra hipòfisi deixa anar prolactina al torrent sanguini amb l’avantatja que no es tracta d’una pèrdua real.

La tristesa no és per una desgracia sinó per una cançó. La nostra part conscient ho sap, es com si ens diguéssim a nosaltres mateixos: “tranquil, no passa res, és una cançó, no cal tanta tristor” i d’aquesta manera sentim els beneficis de la prolactina que crea una sensació global positiva.


Segons aquesta investigació, quan ens sentim tristos, ens agrada escoltar melodies tristes, però no per sentir-nos malament, sinó tot al contrari, perquè la prolactina que s’allibera durant l’escolta ens alleugera la tristesa.

http://www.newt.cat/

 

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta