2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


ESTIMAR MALGRAT LA POR


El dissabte 4 juny tingué lloc la VII Trobada de Voluntariat en l’àmbit Oncològic. L’acte, organitzat per la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer, es va celebrar a la sala d’actes Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. Van ser unes hores per extreure’n aprenentatges d’aquells moments difícils que tot voluntari ha viscut en alguna ocasió.

Les persones voluntàries convidades a compartir les seves experiències ressaltaven que en alguns moments havien volgut abandonar. Per exemple, la Teresa va acompanyar a una nena de set anys fins l’últim moment. L’Anna després d’haver superat el càncer va formar un grup d’ajuda mútua amb una companya seva i aquesta va morir. Però malgrat tot no van abandonar.
Segur que la Teresa, l’Anna i tantes persones com elles han hagut de respondre a la pregunta: fas voluntariat? i no t’afecta? És clar que afecta! De fet, si es té la voluntat d’estar prop de persones que se senten malament és perquè afecta.

Saber ser-hi en els moments difícils, és sens dubte una les qualitats més grans, no tant sols dels voluntaris sinó de les persones.

Moltes vegades no és fàcil saber estar, ja que la por fa que no ens impliquem en fets que ens poden fer mal. I demanem, “no vull que això m’afecti”. Impossible!, si estimes t’afectarà. Aquí és on podem demostrar que sabem estimar, quan som capaços de ser-hi encara que ens afecti.

Són molts els mecanismes de defensa que fem servir per no patir. Un dels més habituals és creure que som persones més racionals que sentimentals, però, malauradament moltes situacions de la nostra vida no tenen res a veure amb la racionalitat. No és qüestió de ser racional o sentimental, sinó que és qüestió de voler estar. La por a escoltar als amics, a la parella, als fills, i la por a escoltar-nos a nosaltres fa que ens amaguem darrera d’una mascara que ens protegeix només temporalment, ja que alguns fets són inevitables, i ser incapaç d’escoltar-los no tant sols no els evita sinó que els agreuja i pot fer que les persones que ens envolten ens acabin abandonant.

La Teresa i l’Anna, com tants altres voluntaris, han aprés a què, tot i les pors, es pot ser al costat de les persones que estimem. Ressaltaria d’aquestes persones algunes qualitats que es van explicar a la trobada de voluntariat en l’àmbit Oncològic: la paciència i la discreció. La paciència, no és “aguantar”, és adaptar-se als ritmes de l’altre. I la discreció per no intervenir més enllà del desig de persona.

Mati Segura,
Psicòloga de parella i família. Col•laboradora de la Fundació Oncolliga

Diari de Terrassa 8 de juny de 2011

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta