2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


Camí cap a la depressió d’origen laboral.


Tel. 937340239 - 657148304
e-mail: msegurar@terrassa.uned.es 
C/ Galileu, 345 1r, 2a
08224 - Terrassa
 
Avui en dia, encara hi ha qui creu que és qüestió de voluntat i d’esforç, també hi ha qui es pensa que només és cosa dels neurotransmissors del cervell i que es guarirà si es pren la medicació adequada i alguns volen afirmar-nos tot el contrari, que no s’ha de medicar, i és que malgrat que es coneix la simptomatologia de les persones deprimides, no és gens fàcil saber l’origen d'aquesta malaltia a la qual està dedicat, aquest 7 d’abril de 2017, dia mundial de la salut.

Les causes de la depressió poden ser moltes, biològiques, socials o emocionals, però algunes, malauradament, poden tenir l’origen en l’entorn laboral.

Tots ens sentim, de tant en tant, malenconiosos o tristos, però aquests sentiments, normalment, no duren gaire temps; el problema és quan la tristesa, la desesperació o el pessimisme són tan intensos que impedeixen viure amb normalitat.

No es deprimeix ningú per un problema a la feina! Però si els conflictes són un darrere l’altre i es perllonguen en el temps i, tot i l’esforç, les persones s’adonen que no tenen cap control sobre la situació, amb el temps, es convertirà en malaltia.

La depressió laboral no es produeix de cop i volta. Si el conflicte no es resol i es cronifica és possible que es prenguin (conscientment o inconscientment)  mesures poc ètiques, per exemple: manar feines sense sentit, canviar de lloc treball o un control desproporcionat de les tasques. Quan les persones es troben en aquesta situació el primer que fan és intentar adaptar-se. Comencen a treballar sota pressió, a enfadar-se, a protestar, a queixar-se. Pot ser que, si expliquen el que els passa, per desfogar-se, els donin consells com “passa del que et diguin” “tu fes la feina que has de fer i deixa’ls estar” o, els darrers anys, “tu com a mínim tens feina!”.

Si el problema laboral no s’aborda correctament (aquí ja, per part de la direcció) es va a la feina amb angoixa. Les discussions i protestes augmenten el clima de malestar i d’insatisfacció. Comença a haver-hi, a l’empresa, més baixes del compte (per lumbàlgies, contractures musculars...). Tot i així, encara no són gaire llargues, per la por a les conseqüències.

I, per últim, si la situació persisteix i l’angoixa, l’estrès o la ràbia viscuda durant tants dies no han servit per res, és quan l’ansietat, l’esgotament i la indefensió poden arribar a causar la depressió.

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta