2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


Queda’t amb un amant imaginari


Tel. 937340239 - 657148304
e-mail: msegurar@terrassa.uned.es 



Article del 7 de febrer 2017

“La imaginació consola a l'ésser humà pel que no és; el sentit de l'humor li consola pel que és” va dir Francis Bacon. Imaginar, qui no ho ha fet alguna vegada quan no som com nosaltres voldríem ser?

Imaginar, és a dir, crear una imatge dins del cap de fets o situacions que no són (de moment) reals és una capacitat que els humans desenvolupem des de ben petits. Els infants creen jocs simbòlics en els que són pirates, metges, prínceps, pares o mares i infinitats de personatges més. Les persones creatives tenen gran imaginació, sigui per escriure una novel·la o per trobar  solucions que altres no sabríem trobar.  Però, quan la imaginació no va acompanyada d’una voluntat real de canvi és només, com deia el filòsof anglès, un consol pel que no som.

Gairebé tothom, alguna vegada, hem tingut la necessitat de consol del que no som, sobretot en aquells moments que ens sentim sols. Imaginem que tenim molts amics, moltes relacions socials i, també, que tenim un amant pendent de nosaltres.

Sempre hi ha qui ha portat  la fantasia de l’amor a l’extrem com: la noia que s’enviava flors a si mateixa amb una targeta del suposat amant secret o el que, al vespre abans de plegar de la feina, es deixava dins del calaix de l’oficina missatges escrits d’una admiradora, que mai no va existir, i que al matí els llegia emocionat.

És clar que, totes aquestes coses, passaven abans que s’inventés l’app Invisible boyfriend/girlfriend on pots construir-te un novio/a a la teva mida que, en realitat, és un programa d’ordinador dissenyat per a simular una conversa com si es tractés d’un enamorat real. Fins ahir, no coneixia l’existència d’aquesta aplicació però vaig pensar que seria un bon negoci, perquè s’aprofita de les persones que tenen necessitat d’afecte.

Per sort, com en totes les coses, la gran majoria d’usuaris jugaran una temporada fins que es cansin i no tindrà cap més conseqüència però, aquests no seran el veritable negoci de la plataforma, els que els faran guanyar diners seran aquells que el seu problema és que no saben enfrontar-se a les relacions reals i, lluny d’imaginar-se solucions creatives es quedaran en l’etern consol d’una relació inexistent però que, durant una estoneta, els fa creure que és veritat.

En aquest cas, com en tants d’altres, el problema no l’han portat les noves tecnologies. Sentir-se sol i amb manca d’afecte ha existit des de sempre, però aquesta aplicació és una bona eina per no posar-hi solució.

De totes maneres, penso que, els creadors d’aquesta app són més honrats que els d’altres portals d’internet. D’entrada et diuen que només és virtual. Algunes pàgines et fan creure que trobaràs l’amor de veritat.

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta