TRAGÈDIA I COMÈDIA
Tot i que per viure feliços cal que ens mostrem tal com som i que visquem sense disfresses, quantes vegades no hem de posar-nos una màscara i fer una cara que no és la nostra? Ens la posem com a mecanisme de defensa, com a instint de conservació, per protegir l’autoestima o, senzillament, perquè hi ha situacions en les quals no vull (o és millor no) mostrar el meu estat d’ànim. Sempre hi ha moments en ...els quals és necessària però si la portem sempre posada i ens neguem a treure-nos-la ens donarà una falsa sensació de seguretat i, amagats darrere, potser arribem a viure en permanent solitud emocional, perquè sense adonar-nos-en, les persones que ens estimen, amb el temps deixen de fer-ho perquè no saben com arribar a nosaltres.
Darrere de la mascara, sempre hi ha unes ganes de mostrar-nos de manera diferent a com som, el que passa és que, les màscares emocionals, a diferència de les reals, ningú no les pot veure. Segons els etòlegs, els humans vam començar a fer servir màscares quan vam tenir consciència de nosaltres mateixos, i, gairebé, totes les cultures les han utilitzades per rituals o festes. Per tant, sembla ser que disfressar-se forma part de la manera de ser dels humans.
Les màscares emocionals, a diferència de les reals, no es veuen. Aquelles persones que, aquest cap de setmana, es posin la disfressa no enganyen ni s’enganyen.
Tot i que el Carnestoltes originàriament era la festa de disbauxa abans de l’abstinent quaresma, avui, els motius per celebrar-lo ja no són els mateixos.
Les màscares de Carnaval són visibles. Darrere hi poden haver moltes emocions. Per alguns serà una bona oportunitat de poder ser un altre, de desinhibir-se, d'alliberar-se de tensions emocionals i socials, de denunciar fets que no agraden o, senzillament, una oportunitat per compartir l’alegria amb amics i passar-ho bé. Però darrere de les màscares emocionals, les invisibles, només hi ha una emoció, la por.
Tant de bo tots siguem capaços de lluir les disfresses ben visibles, de les que es poden posar i treure quan nosaltres volem!
2017 10è aniversari del nostre centre
Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904
Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.
Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.
Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.
LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre
Psicologia infantil:
Ivette Costa
Psicologia general Sanitaria:
Carme Serret
Coaching:
Olga Hernandez