2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


PROHIBIT ESTAR CONTENT

PROHIBIT ESTAR CONTENT

Rieu, rieu; que ja plorareu. Primer l’obligació que la devoció. El que avui són rialles, demà seran ploralles. I, el més fort de tots. Qui et vol mal et farà riure, qui et vol bé et farà plorar. Són exemples de missatges que, algunes persones, reben i que el cervell interpreta com: prohibit estar content. L’alegria és una emoció bàsica que experimentem les persones quan sentim que hem guanyat o aconseguit alguna cosa, ja sigui material, inmaterial o sentimental i estar content, no sempre, és ben vist per tothom.
Des de el naixement, el somriure, (i el plor) serveixen, per transmetre informació sobre l’estat d’ànim. En principi, no és intencionat, però, com que provoquen una reacció per part dels adults, són un bon mecanisme per assegurar l’atenció i la protecció dels petits, quan encara no es poden expressar amb paraules.
Tot i ser innata i universal; l’entorn, l’educació o les circumstàncies, modifiquen, inevitablement, la manera d’expressar el nostres sentiments i les emocions. Sobretot quan l’expressió d’una emoció no és corresposta. L’Alegria, necessita ser compartida. De fet, no hi ha res més trist que una alegria no compartida.
L’aprenentatge, tant útil i necessari, del deure, de vegades, fa que alguns termes es confonguin i que s’interpreti que, fer el que s’ha de fer, és sinònim de no estar mai contents i, el que és molt pitjor, no saber alegrar-se quan la persona o persones que tenim al nostre voltant ho estant.
D’aquesta manera ens trobem des de, nens que quan treuen bones notes els diuen “aprovar és la teva obligació” i no cal alegrar-se, a parelles que, expliquin el que expliquin, sempre es troben amb una resposta de “i què?” .per par del company o companya.
Les alegries, sistemàticament, no compatides generen molt malestar i costa de veure. Les baralles, Les discussions i els crits, se n’adona tothom, però, les mostres d’indiferència de la parella sempre que passa alguna cosa bona (ja sigui haver aconseguit una feina importantíssima o un vestit a un preu increïble) també fan mal a la relació.
I és que tal i com diu un vell refrany aragonès, No hay peor desprecio que no hacer aprecio.


Diari del Vallés 6 de novembre de 2015

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta