2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


La web no oblida. Deixa de mirar el facebook de qui ja no t’estima


Feia temps que la Laia havia deixat de ser parella del Marc. Ella no ho volia però ho havia acceptat i començava a fer plans de futur sense ell. Per deixar el passat només calia alliberar-se de l’absurda mania de mirar contínuament el mur del facebook i l’hora de l’última connexió al whatupp. Tothom li deia que el suprimís de les xarxes socials i que el bloquegés del mòbil. Sabia què era absurd però per algun motiu no es sentia capaç de tallar amb el mur del Marc. També sabia que ell tenia una nova relació “És normal, no?” Responia la Laia quan algú li preguntava “Els dos hem de refer la nostra viada”.

Deixant de banda la pèrdua de temps que li suposava no hi va haver cap problema fins el dia què va obrir el facebook i va sortir el missatge de “Marc a canviat la seva foto de perfil” i va veure una foto del Marc feliç somrient, amb el front i la punta del nas enganxats al front i la punta del nas d’una noia també feliç i somrient. Va patir una angoixa i una ràbia què no recordava haver sentit. Es sentia fatal però el pitjor va ser quan al explicar-ho a una de les seves amigues, aquesta li va respondre “però si ja ho sabies que estava amb una altra! Mira que t’ho havíem dit què deixessis de mirar el facebook!”

Va haver-hi un temps en que les parelles com el Marc i la Laia deixaven la relació i s’allunyaven, però ara tenim un món dissenyat per estar comunicats i a demés de tallar de manera real hem de tallar de manera virtual.

La Laia sabia que no havia de controlar al Marc però no podia evitar seguir lo i quan ho feia es tranquil·litzava, però al cap de poca estona tornava sentir angoixa i tornava a mirar-li el facebook per quedar-se tranquil.la. La il·lusió de control és una sensació del tot il·lògica que de manera inconscient fa creure que es controla allò que no és a les nostres mans i que en el cas de la Laia no només no controla res sinó que a demés no la deixa passar pàgina.

Tot i saber que hi havia una nova persona en la vida del Marc mentre no ho veia només ho sabia la seva part racional, allà on la memòria queda enregistrada en forma d’informació i no fa mal,  però a partir del moment que va veure la foto va connectar la memòria emocional i va reviure un dolor que ja començava a superar.

“Oblidar és imprescindible”, diu el psiquiatra Rojas Marcos, “ens permet viure i prendre decisions del dia a dia”.  Però les càmeres de fotos, les gravadores i el vídeo van suposar una veritable revolució per la memòria humana, per recordar-ho tot i les noves tecnologies a demés ens permeten actualitzar-la constantment, però el nostre cervell esta dissenyat per oblidar i no deixem que ho que ho faci. És impossible esborrar records de la memòria racional però es imprescindible treure’ls de la memòria emocional. La Web no oblida, i a demés no té pietat a l’hora de transmetre nova informació i a la Laia li caldrà desfer-se d’uns records que no li serveixen per res i que la fan patir.

On queda el perdó i l’oblit en el que es base el funcionament de la societat? Es pregunta el psiquiatra Rojas Marcos i “la veritat es que resulta molt difícil conviure en un món sense oblit, per això penso que de la mateixa manera que hem creat memòries sintètiques que no tenen la capacitat de esborrar, també som responsable d’adaptar-nos de forma constructiva a la nova tecnologia” conclou el psiquiatra.

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta