2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


Las princesas son unas boludas



Avui a l’obrir el facebook, entre els molts dels habituals missatges, algú ha penjat un vídeo en el que una nena argentina de set anys ens explica que: Les princeses són unes boludas.
El títol m’ha cridat l’atenció, més que res perquè amb broma sempre que alguna diu, “quan sortirà el meu príncep blau” contesto, “Els prínceps blau busquen princeses tontes i tu no ho ets” 

Al marge de tots els comentaris que ha provocar el vídeo sobre si una nena de set anys pot o no pensar així, si voldria  fer referència a un estereotip massa freqüentment oblidat. Home salvador dona salvada

He recordat quan l’any 2008 vaig participar en un programa per prevenir la violència de gènere al instituts. Es van fer tallers per nois i noies d'ESO i Batxillerat. Tot i que els clàssic estereotips de gènere de feines de la llar, nois més sexuals que les noies, etc. encara existien, vaig notar un que em va cridar l’atenció. Curiosament tant els nois com les noies, quan construïen histories sobre la parella ideal, es reproduïa el noi salvador, noia salvada.  

Recordo el començament d’alguns contes que l’alumnat, amb indiferència del sexe, inventaven. Per exemple, a la noia se li escapava el tren i el noi va aguantar la porta perquè no es tanqués; la noia va perdre el mòbil i el noi li va deixar el seu; a la noia se li va escapar el gos que passejava i el noi va sortir corrents a  buscar-lo, etc. Mai al revés.

Us imagineu la pel·lícula prety womman del revés? Amb una rica i poderosa Julia Roberts enamorant-se sense més ni més d’un pobret Richard Gere. Penseu que el Sr. Cristian Grey hagués tingut tant d’èxit si en la primera cita en comptes de portar a l’Anastasia en helicòpter l’hagués portada en transport públic?

El pensament, moltes vedades inconscient, per part d’algunes dones joves de voler ser salvades, es el que desgraciadament pot acabar en una dependència emocional cap a una persona que de salvador no en te res.

Moltes parelles d’avui en dia, ja no tenen cap tipus de problema a l’hora de donar el berenar al nen, fent-ho indistintament l'un o l’altre, però quan s’ajunta la idea inconscient que algú m’ha de protegir amb una manca d’autoestima, tenim més probabilitats d’establir relacions de dependència afectiva.

Anuncis com Soberano es cosa de hombres, poden ser un bon exemple per saber d’on venim, però avui en dia ja no són vàlids. Potser es hora de plantejar-nos si tant homes com dones no estem mantenint unes creences sobre les relacions de parella que, encara ningú diu, però estan causant algunes relacions totalment destructives. 

http://www.elperiodico.com/es/noticias/redes/las-princesas-son-unas-boludas-2892241

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta