2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


Gelosos virtuals



Els gelos són la resposta emocional i conductual que sorgeix quan es percep una amenaça que posa en perill la relació. Però que passa quan aquesta percepció és sempre present? 

Gracies a l’ordinador, al smartphone o a l'iPod podem estar en contacte amb qualsevol persona en tot moment: des de casa, la feina, el carrer o el tren. Tant fa si l’altra persona és al despatx del costat o a milers de kilòmetres de distància. La persona gelosa ho sap i viu condemnada a un patiment continuo. 

El correu electrònic, les xarxes socials virtuals o el whatsapp no són els causants de les infidelitats, però han potenciat la gelosia ja que la percepció de perill d’una infidelitat és present a cada moment. I quan hi ha percepció de perill es desencadena la necessitat de control. I si s’activa el control s’entra en un estat d’angoixa, ja que si es té por d’una infidelitat durant 24 hores l’angoixa també dura 24 hores. Les persones geloses virtuals pensen que no es pot evitar mirar el mur de facebook de la parella, ni deixar de mirar l’hora que s’ha connectat al whatsapp i poden arribar a saber en tot moment on és gràcies al localitzador del telèfon mòbil. Pensen que la vigilància els alliberarà de l’angoixa. És a dir, creuen que si controlen estaran tranquils, però la realitat es que aconsegueixen tot el contrari, estar més ansiosos perquè cada vegada senten més necessitat de fer-ho.  

El gelós-controlador es sent malament del que fa però com no és capaç de deixar d’espiar inconscientment buscarà arguments per justificar la seva conducta. Un d’aquests motius acostuma a ser la confiança, per exemple explicant que entre la parella no hi poden haver secrets. Altres maneres d’actuar és obligar a eliminar del facebook tots aquells contactes que es consideren “perillosos” inventant-se els motius més diversos per tal de justificar-ho. 

Facebook facilita els contactes amb les ex parelles i el whatsapp permet parlar a tota hora des de qualsevol racó de casa, fets que provoquen conductes paranoiques en les persones geloses, i cal tenir molt clar: el control no evita infidelitats però provoca conflictes de parella. 

http://www.catradio.cat/audio/678438/Lofici-de-viure-La-gelosia-virtual

Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta