2017 10è aniversari del nostre centre



Consulta de Psicologia Clínica autoritzada pel departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya amb el Codi Registre de Centres i Establiments Sanitaris del Departament de Salut: E08917904


Jocs patològics “Em deixaràs”



Paul Watzlawick en el seu llibre “L’art d’amargar-se la vida” ho explica de la següent manera:

Un home vol penjar un quadre. Té el clau, però li falta el martell. El veí té un. Així, el nostre home decideix demanar al veí. Però l'assalta un dubte, ¿i si no vol deixar-me’l?
Recorda llavors que ahir el va saludar una mica distret. Potser tenia pressa. Però potser la pressa només era un pretext, i està enfadat amb mi. Per què, si no li he fet res?
No obstant això, si a mi algú em demanés alguna eina, jo li deixaria de seguida, per què no ha de fer-ho ell també?
Com pot un negar-se a un favor tan senzill?
Tipus com aquest li amarguen a un la vida.

Després d'aquest diàleg interior, el nostre home surt a cal veí, toca el timbre, i abans que el veí pugui dir-li "bon dia", l'home li crida furiós "Queda’t amb el teu martell!”

De la mateixa manera que aquest home necessitava un martell i no el tindrà. També les persones que freqüentment diuen frases com aquestes aconsegueixen que la parella es cansi d’elles i les acabi deixant.

Fantàstics exemple de la profecia que es compleix a si mateixa!

Si no pots evitar dir aquestes coses a la teva parella, has de treballar les teves inseguretats. Perquè sinó seguiràs jugant a un joc que no et deixarà viure tranquil, ni a tu, ni a la teva parella.

Si és la teva parella la que et diu aquestes coses, “Sé que em deixaràs” el que vol que es que li diguis que no és veritat. D’aquesta manera redueix la seva ansietat. La redueix però només momentàniament, perquè ho tornaran a fer, tornarà a passar i haurem de dir una i una altra vegada que no és veritat. No juguis! Si et tiren la pilota no la tornis! Si tu la tornes, tornarà a venir cap a tu i començaràs un desagradable joc patològic que, per esgotament, acabarà amb la relació.


Sovint ens trobem en la nostra vida amb problemes que ens sobrepassen.

Amb situacions que no sabem actuar, amb conflictes que no sabem com van començar.

Quan el suport de la nostra família o amics no és suficient, o el temps no ha fet més que empitjorar la situació, o ens sentim immersos en un pou del qual no sabem com sortir, necessitem recórrer a un psicòleg.

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO

LES MIL I UNA NITS DE CATALUNYA RADIO
Excel·lents professionals que col·laboren amb el centre

Psicologia infantil:

Ivette Costa


Psicologia general Sanitaria:

Carme Serret



Coaching:

Olga Hernandez




AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

AMB ELS MEUS ALUMNES DEL CURS DE SEXUALITAT

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta

Gaspar Hernández. Presentació de La Terapeuta